Voor Beter Eten
René neemt je mee op reis en laat je zien waar jouw voeding vol kwaliteit vandaan komt. Minder vlees, meer plantaardig. Altijd uit volle grond. Vitaal. Troepvrij. Gifvrij. Volwaardig. Puur, met een authentieke smaak. Onze boeren, telers en producenten zorgen met passie voor volwaardige voeding. Een veerkrachtige bodem zorgt voor weerbare gewassen die qua smaak en voedingswaarden beter zijn voor je gezondheid. Eten dat geen vulling maar vitale voeding vormt. Van vitale voeding krijg je meer energie omdat er aantoonbaar meer levenskracht in zit. Beter Eten smaakt van nature beter en is dus lekkerder! Wij zorgen dat jij Beter Eten op je bord krijgt. Daarvoor maken we heldere keuzes en werken continu aan het beste biologische assortiment. Samen met onze partners die we goed kennen. Zodat jij erop kunt vertrouwen dat jouw eten beter is. Voor jezelf, voor de planeet en alles wat daarop leeft. Dat garanderen wij bij elke boodschap.
Smaakrijk geroosterd graan dat in Nederland is geteeld
René ging op zoek naar de oorsprong van de haver die Meesters van de Halm gebruikt in hun muesli en havermout. Wat van dichtbij komt, belast het klimaat minder en stimuleert biologische teelt in onze omgeving. De Halm granen groeien in Nederland. Dat is niet he goedkoopste, maar wel het lekkerste voor jezelf en beter voor de biodiversiteit en variatie van het landschap om je heen. René ging op onderzoek uit. Bekijk hier de video!
René gebruikte dit smaakrijke geroosterde graan in een recept voor linzenbrood met bloemkool en aubergine. Zo breng je balans op je bord en krijg je lekker veel groenten binnen. Bekijk hier het recept.
1. Balans op je bord
Wij kiezen voor Beter Eten en balans op je bord. We vroegen diëtist Steffi Haazen hoe je balans op je bord creëert. Je leest er hier meer over.
Op landingspagina:
Steffi Haazen is diëtist en eigenaar van voedingsadviesbureau Zuiver Eten. Zij geeft adviezen over een gezonder eetpatroon en is voorstander van ‘balans op je bord’. Dit betekent een hoofdrol voor groenten en fruit en een betere verdeling van koolhydraten en (plantaardige) eiwitten. Steffi wil stimuleren dat jij maaltijden maakt met pure producten. Ekoplaza heeft hiervan een enorm aanbod waarmee je heerlijk kan combineren. Zo is het eenvoudig om elke dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten en kun je werken aan je weerstand. Steffi en Ekoplaza willen je motiveren en stimuleren om meer groenten en fruit te eten en zo vitaliteit op te bouwen. In januari zullen we in de winkels starten met de VitaPlate een concept van Steffi en Dr.Goodfood.* Balans op je bord is hiervoor het vertrekpunt. Maar het is ook belangrijk om na te denken over wat je op je bord legt. Waar het eten vandaan komt en hoe het is geteeld of geproduceerd. Ekoplaza gaat voor Beter Eten en zorgt dat jij erop kan vertrouwen dat de oorsprong van het eten beter is.
Polaroid of button met Steffi Haazen en pijltje; Diëtist Steffi Haazen
AFBEELDING VITAPLATE VRIJSTAAND (ONDERSTE MAG ER AF VALLEN) MET VERDELING ER BIJ ZOALS IN MAGAZINE, BUTTON LATEN MAKEN MET: MEER OVER VITAPLATE
Groeiende natuur
Ons assortiment is 100% biologisch. Biologische kwaliteit is onze minimale eis en waar mogelijk gaan we verder en investeren we in de bodem en in de natuur.
Biologisch zegt wat over wat er niet in zit, namelijk dat er geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Wij kijken verder dan deze regels. We ondersteunen onze leveranciers om te kunnen investeren in hun idealen, zodat biologisch bijdraagt aan meer biodiversiteit en beter is voor dierenwelzijn en milieu.
Balans op je bord
Een gezonder eetpatroon begint bij balans o je bord. Daarvoor kun je zelf keuzes maken. Voor vitale voeding, troepvrij, gifvrij en met een authentieke smaak.
EXTRA UITLEG OVER BALANS OP JE BORD
Authentieke smaak
Het is heel simpel. Wat er niet in hoort, zit er niet in. Daarom smaken onze producten zoals ze van nature smaken. Lekker dus.
EXTRA UITLEG
Verbonden keten
Beter eten kan ook bij het ultiem genietmoment met koffie, thee en chocolade. Want de herkomst van de producten bij Ekoplaza zorgt er ook voor dat eten beter is.
EXTRA INFO OVER VERBONDEN KETEN
Voorstellen René:
De visie van René Pluijm is altijd: de kracht van eenvoud. Koken doet hij met zo hoogwaardig mogelijke ingrediënten voor de lekkerste smaak. Maar Beter Eten gaat volgens hem verder: “Het gaat niet alleen over smaak of over aan jezelf denken. Beter Eten is inherent verbonden aan de natuur, het landschap en het dier. Het hele spectrum is met elkaar verbonden. Als je bij Ekoplaza winkelt weet je dat dit goed zit. Aan alle kanten: smaak, plezier, gezondheid. Hier is Beter Eten niet alleen voor jezelf, maar beter ook voor de wereld om ons heen.”
De komende weken neemt René je mee op reis en laat je zien waar jouw voeding vol kwaliteit vandaan komt.
Recepten
Is het magazine Voor Beter Eten ook op jouw deurmat gevallen? Daarin vind je veel smakelijke recepten die jou helpen bij Beter Eten. Wil je al deze recepten op een rijtje?
WEETJES & FEITJES
1. Wat is het verschil tussen biologisch en biodynamisch
2. De weg van de meeste weerstand
3. Kampioen biodiversiteit
4. Beste aanbod plantaardig
5. Beter biologisch voor baby's
6. Winst gezondheid biologische appels
7. Zaadvaste rassen
8. Kwaliteit van leven voor een beter ei
9. Wi verkopen echt brood
Powered by AdResults