Groente en fruit moet vers zijn en het aanbod gevarieerd. Want wat is er LKKRDR dan een groente- en fruitschap met kleurige mango's, peren, champignons, een volle krop Romaanse sla of broccoli? Ons schap is altijd goed gevuld, maar ook altijd met net dát wat het seizoen te bieden heeft. En uiteraard altijd lekker bio!
Onze boeren en telers
maken de verhalen
Duurzaam ondernemen zit in ons DNA en dat is niet alleen voorbehouden aan het milieu. Wij vinden het ook belangrijk in onze relaties met onze boeren en telers. Daarom gaat Ekoplaza voor een samenwerking op de lange termijn. Dat betekent dat wij regelmatig bij onze groente- en fruitboeren op bezoek gaan.
Het bezoeken van onze groenten- en fruitboeren brengt mooie verhalen met zich mee. En deze willen we maar al te graag met jullie delen. Want wat is er mooier dan een teler die vertelt over de liefde voor zijn mango's? Of een boer die beschrijft hoe hij de wereld met zijn broccoli elke dag een stukje beter maakt? Lees het allemaal.
Zoete aardappel uit Italië en Nederland
Onze zoete aardappel komt 's winters uit Italië en wanneer het weer het toelaat uit Nederland. In het plaatsje Latina in Italië wordt de aardappel met de hand geoogst. Sinds 1993 teelt onze teler Pascale Falzarano hier zoete aardappels van Demeter kwaliteit. 'De Waog' oogst echte Nederlandse zoete aardappelen en dat is best bijzonder! Meer over onze bataat?
Appels uit Nederland van Kees Konijn
Als onze appeltjes uit Nederland komen, dat kopen wij ze o.a. in bij Kees Konijn. Het geeft hem voldoening als hij door zijn tuin loopt en ziet dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Dat is ook de reden dat hij appels teelt van Demeter kwaliteit. Lees meer over Kees.
Paksoi van Fred
Onze paksoi wordt geteeld door Fred Willemssen op zijn biologische bedrijf Puur Origine. De Limburgse kwekerij is in 1979 opgericht door Andre en Gerri Vollenberg. Al sinds 1988 kozen zij ervoor om hun groenten volledig biologisch te verbouwen. Benieuwd naar zijn biologische bedrijf Puur Orgine? Lees hier meer.
Even voorstellen
Jelmer Staring (27)
Jelmer is bij Ekoplaza inkoper van aardappels, groente en fruit uit Zuid- Europa: "We zijn erg kritisch als het gaat om duurzaamheid, kwaliteit en respect voor de teler. Samen met producenten en telers zoeken we naar alternatieven voor plastic verpakkingen en kijken we hoe we voedselverspilling kunnen voorkomen. We proberen écht de wereld te veranderen. Mijn hoop is dat deze inspanningen anderen inspireren om samen voor een betere toekomst te vechten.
Soms vragen klanten waarom we fruit, zoals meloenen uit mediterrane landen halen. Dat heeft een reden. De meeste meloensoorten hebben meer zon nodig dan Nederland kan bieden. Bovendien heeft het een positief effect op de vruchtbaarheid en biodiversiteit van de Spaanse grond. Zij telen bijvoorbeeld ’s winters ijsbergsla (in Nederland dan niet verkrijgbaar) en ‘s zomers meloenen in de volle grond. Juist omdat ze meerdere producten telen, kunnen deze boeren natuurlijke tegenslagen beter dragen.”
Broccoli uit Sexbierum
Sexbierum is een plaatsje in Friesland, dichtbij de Waddenzee. Aan de dijk ligt landbouwbedrijf Vredenoord van Jan en Eelkjen Bruinsma. Zij telen daar broccoli op een prachtige locatie in het Waddengebied. De gewassen groeien hier in een schone omgeving. Er is weinig verkeer en de frisse zeelucht waait over de velden waardoor de gewassen snel opdrogen. Lees alles over deze Nederlandse broccoli
Champignons van de gebroeders Heeren
Het hele jaar door verkopen wij Nederlandse champignons. Deze worden geteeld door de gebroeders Doris en Jeffrey Heeren van Heereco. Zij telen hoogwaardige kwaliteitspaddenstoelen op biologische wijze. Dit doen zij op maar liefst drie vestigingen in de Brabantse plaats Uden. Heereco heeft het Bio Suisse-certificaat behaald. Lees wat dat precies inhoudt.
Peren van 'Warmonderhofboomgaard'
Peren koop je bij ons wanneer mogelijk van Nederlandse bodem. Ze worden dan van Demeter kwaliteit geteeld op het fruitteeltbedrijf ‘Warmonderhofboomgaard’. Studenten leren in deze boomgaard alle ins en outs van de biologisch-dynamische fruitteelt. Meer over fruitteeltbedrijf Warmonderhofboomgaard.
Romaanse sla van Eko-boerderij 'De Eerste'
Onze Romaanse sla wordt geteeld in Marknesse op Eko-boerderij ‘De Eerste’. De biologische boerderij van Bertiene van Oort en Gerrit Marsman sr. was ooit het allereerste bewoonde bedrijf in de Noordoostpolder. Zij ontdekten dat het Blokzijlzand, wat ooit een strand was, ideaal is voor groenteteelt. Meer over Eko-boerderij 'De Eerste'.
Mango's van José Ales DÍaz
Onze mango’s worden geteeld door José Ales Díaz, trotse eigenaar van Bioandalusi. In het prachtige Cajiz – Málaga in Zuid-Spanje teelt hij biologische mango’s en avocado’s op zijn 6 hectare grote land. Bekijk het land van José.
Aardappel Carolus
Deze robuuste en iets kruimige aardappel heet Carolus. De stoere aardappel is een tikkeltje rood en smaakt heerlijk. Je kunt hem koken en bakken, maar hij is ook geschikt voor het maken van een puree of stamppot. Lees alles over deze opvallende verschijning.
Baby avocado uit Peru
Onze Peruaanse baby avocado is klein van stuk en daarom ideaal om in één keer op te eten. Wist je dat de avocado geen groente is maar fruit? Meer over de baby avocado uit Peru.
Powered by AdResults