Als je het ons vraagt worden de allerlekkerste piepers, broccoli, tomaten, sla, en meer geteeld in Nederland. Daarom investeren wij in goed contact met boeren. Zo kunnen wij de producten rechtstreeks van het land, direct na het oogsten naar onze winkels brengen. En kan jij niet alleen genieten van vers uit eigen land, maar weet je ook waar het vandaan komt. Ontmoet onze helden!
BROCCOLI VAN JAN EN EELKJEN BRUINSMA
Sexbierum is een plaatsje in Friesland, dicht bij de Waddenzee. Aan de dijk ligt landbouwbedrijf Vredenoord van Jan en Eelkjen Bruinsma. Zij telen daar broccoli op een prachtige locatie in het Waddengebied. De in totaal 50 hectare land ligt verspreid om de schitterende witte boerderij.
De broccoli en de andere gewassen die Jan en Eelkjen telen kunnen groeien in een schone omgeving. Er is weinig verkeer en de frisse zeelucht waait over de velden waardoor de gewassen snel opdrogen. En doordat het ook vaak koeler is dan in de rest van Nederland, groeien de gewassen niet al te snel. Dit komt de smaak ten goede!
Pompoenen van Joep van de Bool
Onze pompoenen worden onder andere geteeld op biologische tuinderij De Waog door Joep van de Bool. Al sinds 1981 worden in het Midden-Limburgse dorpje Neer diverse pompoenen geteeld. Op de tuinderij wordt voortdurend geëxperimenteerd met nieuwe rassen om uiteindelijk de beste pompoen met de meest geschikte kookeigenschappen te vinden.
De oranje pompoen heeft een zachte, licht nootachtige smaak. De schil is eetbaar en wat zachter dan bij andere pompoenen. Je hoeft de pompoen dus niet te schillen als je er bijvoorbeeld soep van maakt.
Aardappels uit het Limburgse Neer
Op de biologische tuinderij Peeters Mertens poten Wim en Ellen in ’t Limburgse Neer op 15 hectare zandgrond biologische aardappelen, champignons en andere groente. Na het planten van de aardappels dekken ze de ruggen af met folie. Zo warmt de grond beter op en worden de aardappelen beschermd tegen mogelijke vorst.
Of je ze nu kookt, bakt of er graag frietjes van maakt, dit is gegarandeerd heerlijk op je bord. Wim, Ellen en zoon Robin eten ze het liefst kleingesneden en gebakken in de pan.
Kiemen van de Peuleschil
In een klein schuurtje aan de rand van het Friese dorpje Rottevalle ontstond in de beginjaren '80 een biologisch groenteteeltbedrijfje. Dit was echter, mede door de kleinschaligheid, niet rendabel. Er moest dus het één en ander veranderen, en uiteindelijk werd besloten om biologische taugé te gaan produceren.
Dit bleek een gat in de markt, de geboorte van Nederlands eerste en enige volledig biologische kiemerij was dan ook een feit. Voldeden destijds nog 2 man en enkele vierkante meters aan oppervlak, inmiddels is De Peuleschil uitgegroeid tot een modern bedrijf dat werk biedt aan 6 vaste, en zo’n 12 parttime medewerkers.
Meer van Nederlandse bodem? Maak dan hier kennis met Puur NL
Powered by AdResults