Blij worden van boodschappen, dat kan bij Ekoplaza
Want hoe fijn is he tom te weten dat elk product dat je koopt bijdraagt aan een betere wereld? Wij willen iedereen blije boodschappen kunnen laten doen. Gezond, duurzaam en eerlijk, voor een bereikbare prijs. Want je maakt niet alleen jezelf blij; je werkt aan de biodiversiteit, minder wegwerp plastic, transparantie van boer tot bord, eerlijke handel, vruchtbare bodems, een beter klimaat, zo puur mogelijk eten en nog veel meer..
Dankzij plastic (in allerlei vormen) zijn producten gemakkelijker te vervoeren en blijven levensmiddelen langer houdbaar. Maar er is een hele belangrijke keerzijde aan het gebruik van plastic.. Lees meer »
De intensivering van de landbouw heeft grote gevolgen voor de biodiversiteit, maar gelukkig kan het ook anders. Bert Ruitenbeek - directeur van Demeter, vertelt over de biodynamische benadering van landbouw. Lees meer »
Een korte, transparante keten is belangrijk, zeker voor producten die van ver komen. Poppe Braam, van handelsorganisatie DO-IT, vertelt over de korte keten en het contact met boeren en telers. Lees meer »
Koop je een biologische banaan, dan zit je zeker goed. En dan bedoelen we niet alleen de smaak, maar ook voor de telers en leveranciers. Mike Reuselaars van Beeorganic, importeur van onze bananen, vertelt over zijn relatie met onze leveranciers. Lees meer »
Op een biologisch bedrijf is biodiversiteit erg belangrijk. Een biologische boer kan dit bereiken door een aantal maatregelen te nemen. Onze teler Jan van Overesch vertelt meer over zijn aanpak op zijn boerenbedrijf. Lees meer »
Biologisch is meer dan alleen een logo op de verpakking. Respect voor elkaar, onze omgeving en geloof in de kracht van goede voeding. Stephan Blommendaal, inkoopmanager bij Ekoplaza, vertelt hoe we hier, met collega's en leveranciers, iedere dag aan werken. Lees meer »
Maar wát is biologisch nu precies? IFOAM, de internationale organisatie voor biologische landbouw heeft de grondbeginselen van biologisch gedefinieerd. Naast teeltwijzes, waarbij de bodem en het milieu niet wordt aangetast, zijn er ook 'principes van billijkheid'. Lees meer »
Ralph Moorman is levensmiddelentechnoloog en weet als geen ander hoe voeding bewerkt wordt tot gepatenteerde voedingsachtige knutsels die in de supermarkt liggen. Eigenlijk weten we vrij weinig over de gezondheidseffecten van deze veranderde voeding op de lange termijn. Lees meer »
“Hoe kan ik nou samenwerken met de natuur als zij in 4 dagen tijd 120 mm liter regen levert? Daar had ik niet om gevraagd, dacht ik! De sla vol met smet, bladvlekken in de selderij, geen zon, weinig groei, kleine oogst. Bedankt Moeder Natuur”. Lees meer »
Toen Ellen ziek werd, drong het tot haar door hoe oppervlakkig haar kennis over gezonde voeding was. Inmiddels deelt ze haar kennis met anderen en draagt ze bij aan de gezondheid van velen, in de Ekoplaza van haar en haar man Rob. Lees meer »
Henk van Oers vindt een biologisch certificaat alleen, nietszeggend. Voor zijn merk wil hij vlees van de beste kwaliteit. En dus wil hij dat zijn boeren altijd met de gezondheid van hun dieren bezig zijn en kennis van zaken hebben. Lees meer »
Op de boerderij van John en Liane wordt de Zwaluwgewetter-kaas gemaakt. Door hun ambachtelijke manier van produceren, met oog voor de natuurlijke kringloop, maken ze een heel bijzondere kaas. Lees meer »
Als gepassioneerde boer is het in deze tijd niet makkelijk om je manier van werken en handelen te delen met de consument. Toch vindt Klaas de Lange het belangrijk deze verhalen te vertellen en hij is blij dat Ekoplaza zijn mening deelt. Lees meer »
De boerenbedrijven waar de plofkip vandaan komt, zijn voornamelijk gefocust op het maken van winst. De leefomstandigheden van de kippen zijn hierbij totaal niet belangrijk. Bij Ekoplaza geloven we niet in de plofkip. Lees meer »
Toen Cors van den Berg zich ging verdiepen in de voeding van zijn kleinkind, schrok hij behoorlijk. Inmiddels heeft hij zijn hele voedingspatroon aangepast én er een boek over geschreven. Lees meer »
Een gemiddelde Nederlander consumeert, zowel bewust als onbewust, zo’n 24 kilogram aan suiker per jaar. Behoorlijk schokkend als je het ons vraagt. Maar gelukkig kan het ook anders! Lees meer »
Houd jij ook zo van appels, aardbeien, tomaten, komkommers, spruitjes en bloemkool? Alleen na een bezoekje van een bij of een ander insect, groeien deze vruchten. Lees meer »
Ik zie de natuur als mijn grootste leraar. Het heeft alle antwoorden. We zijn wie we zijn, door de omgeving waarin we zijn ontwikkeld. Voeding speelde een belangrijke rol. Lees meer »
Powered by AdResults