Geen vleesaanbiedingen bij Ekoplaza
Wij vinden dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarom promoten we een flexitarisch eetpatroon, waarin vaker gekozen wordt voor vegetarische gerechten. Want die zijn ook héél erg lekker, proberen en proeven is geloven! Vegetarisch eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld. Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens, dier en milieu. Zo maken we samen het verschil voor de toekomst van onze planeet.
Maar liefst 65% van ons assortiment is plantaardig. Binnen ons plantaardige aanbod kiezen we voor een brede keuze; producten die 1 op 1 te vergelijken zijn met vlees, maar ook plantaardige alternatieven die gewoon lekker zijn van zichzelf. Want waarom moet het persé naar vlees smaken als je er voor kiest om geen vlees te eten? Het moet lekker zijn, van duurzame grondstoffen en het liefst ook nog gezond.
Omdat we de Nationale Week Zonder Vlees steunen, zijn er van woensdag 4 maart tot en met dinsdag 17 maart géén vleesproducten in de aanbieding. We hebben een uitgebreid assortiment vleesvervangers met leuke kortingen.
Bij Ekoplaza willen we mensen er bewust van maken hoe ze hun footprint kunnen verkleinen. Weet jij wanneer je een duurzame keuze maakt? Het grootste verschil maak je door niet elke dag vlees te eten. Als biologisch supermarkt beschikken wij over een groot assortiment aan vleesvervangers. We hebben voor jou de lekkerste producten geselecteerd en roepen jou op om van 4 tot en met 17 maart (en misschien wel langer?) geen vlees en vis te eten. In plaats daarvan willen we je de verrassende mogelijkheden van de vegetarische keuken laten ontdekken. Met als doel jou én de rest van Nederland op een concrete manier bewust te maken van de positieve impact van minder vlees eten. We laten je zien hoe gemakkelijk een dagje zonder vlees en vis eigenlijk kan zijn.
Vaker een dagje geen vlees of vis eten is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens, dier en milieu. Iedereen die het volhoudt om gedurende één week geen vlees te eten bespaart maar liefst…
7 maanden douchewater
Wanneer je één dag geen vlees eet bespaar je de 1476 liter water die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van jouw dagelijkse portie vlees. Voor 1 douchebeurt is circa 51 liter water nodig, dus door één week geen vlees te eten, bespaar je bijna 7 maanden douchewater.
114 kilometer autorijden
Wanneer je één dag geen vlees eet bespaar je de 1740 gram CO2-uitstoot die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van jouw dagelijkse portie vlees. 1 kilometer autorijden stoot 106 gram CO2 uit, dus door één week geen vlees te eten, bespaar je de uitstoot van 114 kilometer autorijden.
1 blije kip
Wanneer je één dag geen vlees eet, bespaar je gemiddeld 200 gram vlees. 1 kip bevat 1600 gram consumeerbaar vlees, dus door één week geen vlees te eten, bespaar je het equivalent van het consumptiegewicht van 1 volledige kip.
7 maanden werk voor een boom
Wanneer je één dag geen vlees eet bespaar je de 1740 gram CO2-uitstoot die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van jouw dagelijkse portie vlees. Een boom kan in een maand circa 1700 gram CO2-uitstoot uit de lucht opnemen in zijn biomassa en omzetten in zuurstof. Door één week geen vlees te eten, bespaar je dus de uitstoot waar een boom 7 maanden voor nodig heeft.
Benieuwd naar de methodologie en bronnen? Lees verder door te klikken op onderstaande knop. Hier legt de organisatie van de Nationale Week Zonder Vlees precies uit hoe ze te werk zijn gegaan voor het berekenen van deze besparingen en welke bronnen ze geraadpleegd hebben.
De nieuwe standaard
Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, breed gedragen door diverse partners uit de voedselindustrie. Door onze krachten te bundelen denken wij het meest invloedrijke minder vlees initiatief te kunnen worden van Nederland. Een dagje zonder vlees wordt de nieuwe standaard!
Onze ambassadeur Janneke van der Meulen neemt ook deel aan de week zonder vlees. Lees hier haar blog over plantaardig eten.
Powered by AdResults