De internationale keuken laat je inspireren!
Stamppotjes, frikandellen en stroopwafels; heerlijk! Maar zoals wel eens gezegd wordt; verandering van spijs doet eten. En wat kunnen we genieten van de gerechten van ver! Van Oosters tot Aziatisch en van Italiaans tot Scandinavisch. Je brengt je huis in andere sferen door kruidige gerechten en bijzondere recepten. We lichten een paar pareltjes voor je uit!
De Italiaanse keuken
Wie valt er niet voor de Italiaanse keuken? Zeker in de zomerse periode is het heerlijk om gemakkelijk en snel een pasta op tafel te toveren. En ondanks dat we vaak vasthouden aan de traditionele 'rode saus', kan variëren met pasta bijna eindeloos!
De Italiaanse keuken staat bekend om haar eenvoud, groentegebruik en puurheid. Het liefst wordt gewerkt met zo vers en puur mogelijke producten en daar zijn wij het volledig mee eens! Kies dus eens voor seizoensgroente bij een variatie van je oude vertrouwde pasta of pizza. Want wist je dat ook pizza's met eindeloos veel heerlijke groenten te beleggen zijn? Artisjok, broccoli, erwt of peen, en in plaats van traditionele bereidingswijzen kan je de groenten ook eens onder de grill leggen.
En wanneer je denkt aan Italiaans eten, volgt ook snel de Italiaanse wijn. Italië is namelijk een fantastisch wijnland, van waaruit verschillende wijnsoorten voortvloeien. Van prosecco tot rood en van wit tot rosé. Niet alleen in gerechten is eindeloos te variëren, ook de wijn-spijs combinaties maken van ieder diner een extra groot feest!
De Turkse keuken
De centrale ligging van Turkije, maakt dat veel verschillende volkeren door het land zijn getrokken. Zij brachten eigen eten, bereidingswijzen en kruiden mee, die allemaal bijdragen aan de Turkse kookstijl. De diversiteit is groots! Hierdoor heeft de Turkse keuken voor ieder wel wat wils.
Romigheid staat in vele gerechten centraal. Door toevoeging van yoghurt (bijvoorbeeld volle yoghurt van Zuiver Zuivel) krijgen sauzen, soepen en salades romige texturen. Vaak worden gerechten gecombineerd met (Turks) brood. Eindeloos dippen en deppen in kleurrijke en geurige sauzen.
Fruit en groenten krijgen in allerlei gerechten de hoofdrol, waardoor hoofdgerechten wat zoeter zijn en ontbijt wel eens wat hartiger is! En voor de echte zoetliefhebbers, is er altijd baklava!
Deze Örülmüs Tavuk (letterlijk; gebreide kip) brengt verschillende groenten die zich als een jasje om de kip wikkelen. Lekker, simpel en heerlijk kruidig!
De Indiase keuken
Kleurrijke straten en kruidige gerechten. India doet ons denken aan expressie en kleur! Vooral de kruiden zijn toch erg bekend, beroemd en berucht. Van curry's tot naanbrood, van chutney's tot rotti en van lassi's tot samosas. Wat écht niet mag ontbreken zijn een overdaad aan kruiden. Dit geeft de gerechten bijna altijd de bijzondere geel/oranje gloed. Iets waar wij Nederlanders nog wel wat van kunnen leren!
Deze feestelijke maaltjes hebben een Nederlandse draai gekregen, waardoor je ze gemakkelijk thuis kunt namaken. Hier zie je een kleine selectie van de lekkerste recepten, maar hier vind je er nog meer wanneer je zoekt op 'Indiase'!
Weetje wat?!..
.. Waar wij kiezen voor een toetje, wordt een Indiaas diner vaak afgesloten door te kauwen op 'pan'. Dit is een blad gewikkeld in kruiden. Zo neutraliseren ze de smaak van het eten.
..In India wordt heel weinig vlees gegeten, het is één van de meest vleesarme landen!
De Zuid-Afrikaanse keuken
In Zuid-Afrika zijn gedurende de afgelopen eeuwen veel immigranten voorbij gekomen. Zij brachten cultuur en eetgewoonten met zich mee, die nog steeds voelbaar zijn. De huidige bewoners hebben deze keukentradities eigen gemaakt, waardoor nu allerlei verschillende gerechten op menukaarten pronken.
Er wordt in Zuid-Afrika veel vlees gegeten, de 'braai' is ontzettend populair. Op iedere hoek van de straat is wel een barbeque gaande, waar vers vlees lang gebraden wordt. Er wordt vaak een feestje gemaakt van het eten, met de braai als middelpunt.
Een ander veelvoorkomend gerecht is de 'Bunny Chow', een gevuld broodje. In tegenstelling tot de braai, wordt deze vaak ook vegetarisch of veganistisch gevuld. Overgoten met een heerlijk romige en kruidige saus, is ieder broodje weer anders.
Je kunt de Zuid-Afrikaanse keuken in huis halen, door het recept hiernaast in elkaar te draaien. Plantaardig en goedgevuld, een stevige maaltijd!
Powered by AdResults